Behandelingen

 

Effileren   

Effileren wordt met een Effileerschaar gedaan waarmee de vacht dan wordt ingekort. Door de effileerschaar houd je een natuurlijk resultaat. Rassen waarbij met een effileer schaar gewerkt wordt zijn o.a. Shih Tzu en Maltezer.

Knippen

Honden met een krulvacht worden vaak in model geknipt met een rechte of gebogen schaar. Rassen waarbij er meestal geknipt wordt zijn o.a. Bichon Frise, poedel en labradoodle ( afhankelijk van het type vacht).

Scheren 

Is het haar inkorten door middel van een tondeuse in een lengte die overeen is gekomen tussen de eigenaar en mij. Scheren wordt vaak toegepast gezamen met effileren of het knippen van een krulvacht.

Ontwollen

De hond wordt doormiddel van de was- blaasmethode ontwolt. Dit houdt in dat de hond tweemaal gewassen wordt en daarna doormiddel van de waterblazer, de onderwol eruit geblazen wordt. Dit helpt erg tegen het verharen. Rassen die hier erg veel baat bij hebben: Berner sennen, Newfoundlander, labrador en alles met soortgelijke vacht.

Plukken

In deze trimsalon wordt niet geplukt

Het plukken gebeurd met de hand, het dode bovenste haar wordt met de hand verwijderd, zodat het nieuwe haar vrij is om te groeien. Het is van belang dat het haar los zit, plukrijp is. Dan voelt de hond er niets van.

Als een plukhond niet geplukt wordt, kan deze last krijgen van jeuk met als gevolg dat hij zich zal krabben of bijten. Rassen die o.a. geplukt worden zijn: bouvier, teckel ruwhaar, vele terriërs.

  • Wanneer u uw hond brengt voor een behandeling:

    • Laat u dan uw hond goed uit, dit om ongemakken voor de hond en voor mij in de salon te voorkomen
    • Breng de hond altijd aangelijnd
    • Zorg dat de hond niet zojuist zijn bak heeft leeggegeten.
    • En ten slotte dient uw hond vlo vrij te zijn! Indien dit niet het geval is worden hier extra kosten voor berekend.

Zijn er bijzonderheden met uw hond, zoals huid- of vachtproblemen, medische afwijkingen, onlangs geopereerd, allergieën of bepaald gedrag waar ik rekening mee dien te houden? Ik verneem dit graag bij het maken van de afspraak.